Masseskyting i gamblingens mekka

Las Vegas er for mange kjent for sine digre hoteller, kasinoer og store arrangementer, men nylig ble det begått en grusom hendelse som har skremt mange. 64 år gamle Stephen Paddock klarte å smugle inn på hotellrommet sitt store mengder våpen, med den hensikt å drepe så mange som mulig av publikummerne som overvar en countryfestival på den andre siden av hovedveien som hotellet ligger ved.

Han knuste to vinduer som ikke lar seg åpne, og deretter skjøt han med våpnene sine mot folkemengden. Faktisk har det etter grundige analyser og etterforskning vist seg at han i en periode skjøt 9 skudd i sekundet, og at våpnene ble oppgradert for denne høye skuddtakten. Da politiet fikk trengt seg inn i hotellrommet, tok gjerningsmannen sitt eget liv etter å ha skutt en sikkerhetsvakt i beinet. Det etterforskes nå derfor hva som kunne ha vært motivet til Paddock for denne massedrepingen.

Ingen knytning til terrororganisasjoner

Siden angrepet var godt planlagt, har det blitt spekulert i om gjerningsmannen har hatt tilknytning til terrororganisasjoner. Den fryktede terrorgruppen IS hevdet at Paddock konverterte til Islam for kort tid siden og utførte dette etter initiativ fra dem, men det er ikke funnet noen bevis for det foreløpig.

Paddock hadde et rent rulleblad og var pensjonert fra jobben som regnskapsfører, og dermed vil etterforskerne få en vanskelig jobb med å finne ut motivet. Den nærmeste familien til Paddock stiller seg også helt uforstående til denne udåden, og de kan ikke forstå hva som kunne ha motivert ham til det.

Han har også gjort seg anstrengelser for å modifisere våpnene som opprinnnelig var halvautomatiske, en innretning som ifølge Wall Street Journal kalles bump stock. Et helautomatisk våpen avfører vanligvis 98 skudd på 7 sekunder, og Paddock var ikke langt unna, siden det ble avfyrt 90 skudd på 10 sekunder i Paddocks tilfelle.

Siden store mengder ammunisjon ble avfyrt, ble det naturlig nok røykdannelse på hotellrommet, og brannalarmen gikk av. Det var dette som førte beredskapstroppen til hotellrommet, hvor de trengte seg inn for å pågripe gjerningsmannen. Siden det er fullt lovlig å kjøpe og eie våpen i USA, var det ingen som fattet mistanke selv om han hadde kjøpt store mengder til eget bruk.